The Ultimate Guide To javascript değişken tanımlama

Fevkdaki şekilde olduğu kadar kutu değdavranışken adını, içindeki haysiyet ise kutunun tuttuğu veriyi söyleyiş etmektedir.

Değanlayışken kıymeti hesaplama sonucu veya kullanıcı data duhulinden sonrasında valör alabileceğinden çoklukla değustalıkkenlere paha atanmadan oluşturulur.

Peki, bir değhizmetkenin bileğerinin bilahare değmedarımaişettirilmesini istemiyorsak ya da değdavranışkenin bir el teşhismlanmasını sonrasında sadece yeni değerat alabilmesini istiyorsak? İşte bu üzere durumlarda const

Konumuz karınin en önemli özellikleri ise JavaScript dili ciğerin immutable şu demek oluyor ki değişmez olmalarıdır.Doğrusu bir kez yarattığımızda aynı kıymeti bir daha bileğnöbettiremeyiz fakat yenisini oluşturabiliriz. Bu özellikle string değerat lügat konusu başüstüneğunda şaşırtıcı mümkün.

Değemekkenlere sayısal bir atama yaparken tırnak kullanmamamız gerekiyor. Ters halde string bir bileğfiilken tanılamamlaması yapmış oluruz.

Değişken teşhismlamak baş olarak verilerinizi elektronik beyinın belleğinde (RAM’bile) saklamanızı sağlamlar. Siz yeni bir bileğdavranışken oluşturduğunuz dem RAM’bile yeni değustalıkkeninizin boyutu derece bir dünya ayrılır ve veriniz o yere kaydedilir. Ancak unutulmaması gereken benek ise elektronik beyinınızı kapatıp açmış olduğunızda RAM’deki veriniz silinir. Bu yüzden bileğişkenler elektronik beyin belleğinde eğreti olarak dururlar.

Modern JavaScript sıkıştırıcılar ve tarayıcılar kodları oldukça hayır optimize etmektedirler. Ayrıca farklı bileğerat karınin farklı bileğmeseleken adları istismar etmek JavaScript motorunun optimize etmesine yardımcı bile mümkün.

Bu serinin ilerleyen yazılarında, bileğdavranışkenlerin üstı silsile veri tipleri, döngüler, koşullar ve fonksiyonlar gibi JavaScript’in vesair bel kemiği konularını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

var ile teşhismlanan bileğhizmetkenler toptan scope yahut function scope'dolaşma. Küresel scope'ta tanımlanan değkonukenlere her yerden ulaşılabilir. Function içinde tanılamamlanan değmaslahatkenlere ise tanımlı olduğu fonksiyonda ulaşılabilir. Bu konuyu örneklerle açıklayalım.

Dimdik javascript değişken tipleri bilgi türünde keski takmak istersek dış tırnaktan farklı bir tırnak aksiyonareti ekleyerek kullanabiliriz.

İşte var’ı günümüzde nöbetlevsiz kılan ve bizi ES6 ile gelen let ve const’u kullanmaya iten taban niçin bu.

Gökçe yazının devamında daha fazla detaya girmeyeceğim. Eğer ki farkları karşı elan bir küme fen bürümek istiyorsanız, değişken tayin , ilkel ve referans tipli değemekkenlerin saklanma şekilleri konusunda müterakki kıraat yapmanızı tavsiye ederim.

Tabi o zamandan beri JavaScript çok değçalışmati, imdi evrensel obje göze batar evet. çağcıl JavaScript’te bu objenin yerini module yapısı aldı.

İlkel şayan bazlı tipte teşhismlanan değkonukenler adından da anlaşılacağı kadar bileğerleri tutarlar. Referans bazlı tiplerde ise değeri bileğil, onun referansını ya da adresini tutarlar. Referans done türlerinden sonra yeniden bu mevzuya değineceğim.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “The Ultimate Guide To javascript değişken tanımlama”

Leave a Reply

Gravatar